Lesvormen

Yin Yoga

 

Yin yoga is een rustige meditatieve vorm van yoga waarbij je houdingen op de grond zowel zittend als liggend uitvoert. De houdingen worden langer aangehouden waardoor de houdingen een diep effect hebben op je lichaam. Yin Yoga heeft een positief effect op het bindweefsel als organen en gewrichten. Yin yoga brengt je op een dieper niveau in contact met jezelf en je lichaam. Je leert te zijn in het hier en nu (mindfulness) en vanuit compassie naar jezelf te kijken. Deze les is zowel geschikt voor beginnend als de gevorderde yoga beoefenaar. Ook geschikt voor mensen met (lichte) blessures. 

Yang (flow) Yoga

In de Yang Flow beweeg je op het ritme van je ademstroom, waarbij elke beweging gekoppeld is aan één in of uitademing. Door de ademstroom te volgen ontstaat warmte, mobiliteit en soeplesse in je lichaam. Je komt in een flow, het gevoel wat je zou kunnen omschrijven als gelukzaligheid en ontspanning.  De houdingen in de les vormen een serie, waarbij de houdingen niet vast staan en per les kunnen verschillen. De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Tijdens de les werk je aan het verbeteren van je houdingen, concentratie en innerlijke kracht!

Yin & Yang (flow) Yoga


Yin Yang Flow Yoga is een combinaties van de Rustige dynamische (Yang) flow yoga en een rustige meditatieve vorm van Yin Yoga. In de Yang Flow beweeg je op het ritme van je ademstroom, waarbij elke beweging gekoppeld is aan één in of uitademing. Door de ademstroom te volgen ontstaat warmte, mobiliteit en soeplesse in je lichaam. Je komt in een flow, het gevoel wat je zou kunnen omschrijven als gelukzaligheid en ontspanning. De les vervolgt zich met de tegenhanger van Yang flow Yoga namelijk YIN YOGA. Yin yoga is een rustige meditatieve vorm van yoga waarbij je houdingen op de grond zowel zittend als liggend uitvoert. De houdingen worden langer aangehouden waardoor de houdingen een diep effect hebben op je lichaam. Yin Yoga heeft een positief effect op het bindweefsel als organen en gewrichten. Yin yoga brengt je op een dieper niveau in contact met jezelf en je lichaam. Je leert te zijn in het hier en nu (mindfulness) en vanuit compassie naar jezelf te kijken. 

Deze les is zowel geschikt voor beginnend als de gevorderde yoga beoefenaar. Ook geschikt voor mensen met (lichte) blessures.

Yin & Yoga Nidra

Deze yogales staat in het teken van ontspanning. De les start met een serie rustige Yin Yoga houdingen met daarna een liggende ontspannings-meditatie (YOGA NIDRA) van ongeveer 30 minuten.

Yoga Nidra is een liggende ontspannings-meditatie. Deze ontspannings-meditatie is gericht op de ontspanning van zowel het fysieke, mentale als emotionele lichaam. Yoga Nidra wordt ook wel “slaap van de Yogi’s” genoemd omdat je je lichaam in een diepe staat van ontspanning brengt. Deze ontspanning komt overeen met de ontspanning die jouw lichaam tijdens de slaap ervaart. Echter is het geen slaap. Tijdens deze diepe ontspanning lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn  is aan het werk op een dieper niveau. Gedurende de sessie balanceer je in een staat tussen waken en slapen. Tijdens de sessie merk je dat je fysiek, mentaal en emotioneel geheel ontspannen voelt, je raakt in een ontvankelijke staat. In deze ontvankelijke staat worden oude negatieve patronen (samskaras) afgebroken. Je plaatst een positieve wens (sankalpa) en je voelt je na afloop opvallend verfrist, vitaal en vol energie.

Contact

© 2016-2020 IM YOGA Design | Alle rechten voorbehouden