Over yoga

Het woord Yoga (Sanskriet) betekent éénheid of verbinding. De oorspronkelijke Yoga Filosofie (het 8-voudige Yogapad van Patanjali) is erop gericht te ondekken en te ervaren ‘wie jij ten diepste bent’.

 

Yoga is duizenden jaren geleden in India ontstaan en wordt sindsdien als methode (het yogapad) beoefend en doorgegeven van Leraar op leerling. Het beoefenen van yoga bestaat uit verschillende aspecten: zoals houdingen (asana’s), adem-energie oefeningen (pranayama) en meditatie.

 

Yoga kan je in heel veel woorden omschrijven, maar door het te ervaren, zul je pas voelen wat het voor jou kan betekenen en ook dat gevoel verandert. Hoe vaker je yoga beoefent, hoe meer je de waarde en kracht ervan zult ervaren in je dagelijkse leven.

 

Yoga is aandacht hebben voor jezelf en bewegen met aandacht. In het moment zijn ( I’am, Ik ben ). Het is je persoonlijke reis naar binnen en jouw innerlijke kracht. Yoga brengt je de innerlijke kracht van dat wat je het meest nodig hebt. Of het nu gaat om het verkrijgen van meer innerlijke rust en ontspanning, een gezond en sterk lichaam, meer zelfvertrouwen, wilskracht of wie jij bent en andere levensvragen!

Contact

© 2016-2020 IM YOGA Design | Alle rechten voorbehouden